Despre frica de dentist

De ce ne e teama de dentist ?

Anxietatea legata de tratamentul stomatologic poate lua forme foarte variate : de la un simplu disconfort care ne face sa amanam vizita la cabinet pana in ultimul moment pana la manifestari paroxistice , cu transpiratii abundente , respiratie accelerata , tulburari de puls , ameteli , senzatie de lesin , etc .

Aceste fenomene , mai mult sau mai putin accentuate ,pot aparea de la varste foarte fragede dar si in cursul vietii de adult , legate de experiente anterioare traumatizante sau de relatarile unor terte persoane .

frica de dentistInvingerea acestor temeri depinde atat de dorinta pacientului de a-si rezolva problemele dentare dar si de abilitatea practicianului de a construi o relatie bazata pe incredere . Un medic dentist bine pregatit , rabdator si atent , cu care sa puteti comunica liber , care este dornic sa va explice in amanunt si pe intelesul dumneavoastra planul de tratament si manoperele care urmeaza si care stie sa combata eficient durerea si disconfortul va reusi sa va „vindece „ si de frica .

In cazul copiilor nu uitati de puterea exemplului personal , atat in ce priveste deprinderile de igiena orala cat si de atitudinea pe care dumneavoastra o aveti in cabinetul stomatologic .

Prezentati copiilor inca de acasa experienta vizitei la dentist ca pe un prilej de cunoastere si joc , oferiti-le sa fie de fata in cursul tratamentului pe care il primiti si ramaneti alaturi de ei in timpul primelor sedinte . Nu uitati apoi de mici recompense (unele vor fi primite chiar din partea personalului cabinetului ) care vor valoriza comportamentul micutului pacient si il vor motiva sa revina .

You may also like

No Comment

Comments are closed.