• Strada Cezar Bolliac 13, Brașov 500009
  • Luni, Miercuri: 08:00 - 13:00 / Marți, Joi, Vineri: 14:00 - 19:00

Igienă & Siguranță

Prioritizăm igienizarea!

Personal pregătit

Te așteptăm cu drag!

Programări online

Programare prin formular
Sună la: 0723 334 275

Patologia molarului de minte

Durerea de origine dentară poate avea multiple cauze , printre cele mai frecvente fiind inflamația pulpară, caria dentară, fracturile dentare, abcesul dentar. Dacă încă mai aveți molarul de minte e posibil ca acesta să fie sursa durerii.

Indiferent de cauză, cel mai bun lucru în cazul acesta este să consultați un specialist.

Dar de ce creează probleme molarul de minte ?

În mod normal adulții pot avea un numar de 32 de dinți. Molarul de minte sau al treilea molar este dintele situat cel mai posterior și cel care erupe cel mai târziu, de obicei între 17 și 25 de ani , uneori dincolo de această vârstă. Dentiția completă presupune 4 molari de minte , căte doi (stânga și dreapta) pe fiecare arcadă.

Dacă arcadele dentare sunt complete, cu toți dinții prezenți și integri este posibil ca la momentul erupției sale molarul al treilea să nu mai aibă spațiu suficient ca să se încadreze în mod armonios pe arcadă. Dintele poate rămâne inclus, invizibil în cavitatea bucală sau semiinclus, poate apărea în poziții vicioase, iar impulsul său de creștere poate determina înghesuirea dinților situați anterior.

Dacă există spațiu suficient dintele va erupe și se va alinia fără să creeze probleme, cu un disconfort minor care dispare în momentul încheierii erupției. Uneori simptomatologia poate deveni mai importantă datorită inflamării țesuturilor peridentare, situație care se numește pericoronarită, complicată ulterior cu trismus (limitarea sau imposibilitatea deschiderii gurii).

Ce e de făcut?

Clătirea repetată a gurii cu apă de gură sau cu soluție salină pot ameliora inflamația și durerea. O apă de gură care conține clorhexidină poate fi cea mai eficace.Antiinflamatoarele obișnuite vă pot ajuta până ajungeți să consultați medicul stomatolog . Acesta poate decide să vă prescrie un tratament antibiotic. Un examen radiologic va preciza poziția dintelui și dacă există suficient spațiu pentru erupție în poziție corectă. Uneori poate fi necesară o mică intervenție chirurgicală numită decapușonare pentru eliminarea mucoasei inflamate care acoperă dintele și îngreunează erupția.Totuși dacă radiografia arată că dintele nu va putea să seîncadreze corect în arcadă,specialistul v-ar putea recomanda extracția.

Sursa: Infodentis

Call Now Button