Fațetele dentare

În lumea modernă preocuparea pentru aspectul sănătos și tânăr al danturii capătă din ce în ce mai multă importanță și se leagă tot mai mult de ideea de succes în toate domeniile .Nu e de mirare deci că pacienții noștri își doresc un zămbet perfect iar tehnologia modernă oferă noi soluții pentru realizarea acestui deziderat.

Fațetele dentare sunt restaurările cele mai fizionomice și în același timp cele mai conservative față de structura dintelui .Ele sunt de fapt foițe subțiri de ceramică realizate în laborator după un model individualizat și testat în prealabil în cavitatea bucală, astfel încât să se integreze perfect din punct de vedere biologic , estetic , fonetic și funcțional .

Indicațiile sunt foarte variate , de la spațieri inestetice ale dinților , pierderi de substanță prin traumatisme , modificări de culoare rezistente la tratamentele de albire ,eroziuni sau uzură dentară.Spre deosebire de coroanele clasice , care necesită sacrificarea unui volum mare de substanță dentară ,uneori cu prețul vitalității dintelui , fațetele reclamă șlefuiri minimale , de 0,5-1 mm. În cazul dinților nanici , malpoziționați sau abrazați se pot chiar aplica fără preparare (no-prep).

Tratamentul estetic prin fațetare poate fi o soluție rapidă și minim invazivă pentru obținerea zâmbetului perfect . Vă așteptăm la consultație!

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *