• Strada Cezar Bolliac 13, Brașov 500009
  • Luni, Miercuri: 08:00 - 13:00 / Marți, Joi, Vineri: 14:00 - 19:00

Igienă & Siguranță

Prioritizăm igienizarea!

Personal pregătit

Te așteptăm cu drag!

Programări online

Programare prin formular
Sună la: 0723 334 275

Tratamentul ortodontic cu alignere transparente

Anomaliile dentomaxilare sunt tulburări de creștere și dezvoltare a dinților și oaselor maxilare, de cauză genetică sau dobândite în cursul vieții. Ele trebuie prevenite și tratate din timp , deoarece au consecințe neplăcute, estetice și funcționale .

Tratamentul ortodontic ( îndreptarea dinților ) presupune exercitarea unor forțe controlate , de intensitate moderată și durată lungă asupra arcadelor dentare, avand ca rezultat final alinierea dinților, urmat de o modalitate de menținere a acestuia, pentru prevenirea recidivelor . Un astfel de tratament se face de obicei prin aparate ortodontice fixe, colate pe dinți, care sunt destul de incomode si mai puțin estetice , motiv pentru care mulți pacienți nu le agrează. Pentru depășirea acestor dezavantaje s-au imaginat aparate ortodontice transparente care produc aceleași rezultate, dar cu un un aspect fizic mult mai favorabil .

Concret, tratamentul constă în aplicarea pe arcadele dentare a unei serii de alignere (aliniatoare ) confecționate dintr-un material rigid , fin și transparent care acoperă dinții , exercitând forțele necesare deplasării dentare și fiind în același timp practic invizibil. Pacientului i se ia o amprentă după care se confecționează un model de studiu , se fac radiografii și fotografii . Aceste date se trimit laboratorului colaborator , unde se realizează o simulare 3 D a pașilor planului de tratament și se execută o serie de alignere , fiecare cu o mică modificare față de etapa anterioară. Acestea se trimit în cabinet unde medicul le aplică pe arcadele dentare ale pacientului, pe rănd , la un interval de o lună. Pacientul va purta alignerele timp de 20-22 de ore pe zi , ele fiind indepărtate din cavitatea bucală pe durata meselor și cu ocazia igienizării.Tratamentul durează pâna la un an, in funcție de gravitatea anomaliei și amploarea modificărilor dorite și se finalizează cu un set de alignere care se poartă pentru durate mai scurte, în vederea menținerii.

Alignerele transparente sunt comode și estetice, constituind o alternativă valoroasă la tratamentele ortodontice clasice.

Call Now Button